Bespaartips

Bespaartip: Verkoop overtollige spullen

Bijna iedereen heeft wel iets van ongebruikte spullen in huis. Verkoop het! Ongebruikte spullen staan alleen maar in de weg, verkoop levert nog geld op. Loop je huis na op spullen waar je heel goed zonder kunt en zet ze te koop op internet of hang een briefje op in de supermarkt. Nog beter: koop alleen de dingen die je écht nodig hebt en écht gaat gebruiken.

Bespaartip: Goedkoop boodschappen doen

Doe één keer per week de grote boodschappen, bij een goedkope supermarkt. En laat je niet verleiden tot impulsaankopen.

Voordat je bij de kassa aansluit, doe je ogen dicht en probeer alles op te noemen wat er in je winkelwagen ligt. Producten waar je niet op komt, zijn waarschijnlijk overbodig. Zet ze terug in het schap.

Bespaartip: Ruim de kledingkast op

Doe dit voor je - in de uitverkoop!- gaat 'shoppen' . Vaak liggen er broeken, truien en overhemden in je kast die je vergeten was. En die hoogstwaarschijnlijk nog prima te dragen zijn! Het ruimt ook nog eens lekker op.

Bespaartip: Maak eten op

Kies één dag van de week om een voorraad op te maken. Dat voorkomt dat je eten moet weggooien omdat het over de datum is. 

Wist je trouwens dat producten die in een gesloten verpakking ongekoeld bewaard mogen worden, veel langer goed blijven dan de houdbaarheidsdatum?

Bespaartip: Bespaar water en energie in huis

Met een waterbesparende douchekop, spaarlampen en door kieren in de woning af te dichten bespaar je behoorlijk.

Bespaartip: Koop een showmodel

Producten die licht beschadigd zijn of in een showroom hebben gestaan, worden vaak met korting verkocht. Veel mensen doen dat niet omdat ze bang zijn voor problemen met ruilen of garantie. Maak duidelijke afspraken met de winkel hierover en laat die op papier zetten. Bij deze producten gelden in beginsel trouwens gewoon de regels van de wettelijke garantie.

Bespaartip: Naar de leerling kapper

Ga naar iemand of een leerling van de kappersopleiding in plaats van naar de kapsalon, je wordt gratis geknipt of stukken goedkoper geknipt door leerlingen, daarnaast geef je leerlingen de mogelijk om te groeien. 

Bespaartip: Koop tijdens de uitverkoop

Koop alleen kleding en schoenen in de uitverkoop. Dat is doorgaans rond december-januari en juni-juli.

Bespaartip: Houd zicht op je financiën

Houd bij hoeveel geld je uitgeeft. Gebruik bijvoorbeeld een kasboek om zicht te houden op posten die ongemerkt meer kosten dan je eigenlijk kunt missen. 

 

Veel gestelde vragen:

Als ik geld aanvraag wanneer staat het dan op mijn rekening? 

Binnen 7 dagen na aanvraag. Indien u een datum bij uw aanvraag vermeld, zal het op de benodigde datum op uw rekening staan. Geld aanvragen doet u via de Proteccio-app. 

Kan ik een tegemoetkoming in de kosten van Bewindvoering krijgen?

Wanneer u een laag inkomen hebt en beperkt vermogen, proberen wij de kosten vergoed te krijgen bij uw gemeente. Iedere gemeente hanteert eigen regels hiervoor. Wij kunnen van te voren geen garantie geven dat u hiervoor in aanmerking komt. 
Voor een alleenstaande geldt dat als u meer dan € 977,- verdient en/of meer dan € 5920,- euro aan vermogen heeft u sowieso niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand van de gemeente.
Voor echtparen gezamenlijk maximaal € 1395,- aan inkomen en € 11.84 aan vermogen.

Er is extra geld op de beheerrekening binnen gekomen 

Voorbeelden hiervan zijn belastingteruggaaf, vakantiegeld en kinderbijslag. Men denkt en vindt vaak dat deze inkomsten niet onder het bewind vallen, daarom is dit extra geld nogal eens onderwerp van discussie. Wij horen dan ook regelmatig “ik heb daar recht op” of “mijn kind heeft daar recht op”. Wij begrijpen dat er verwacht wordt dat het gehele extra binnen gekomen geld naar de leefgeldrekening wordt overgemaakt. 
Als de kantonrechter bepaald heeft dat alle goederen en het vermogen onder het bewind of curatele vallen, dan hoort extra geld daar ook bij. Het is dus een taak van de bewindvoerder om alle inkomsten te beheren. Daarom mag de bewindvoerder bepalen hoe het extra geld gebruikt moet worden. Als het nodig is kan het gebruikt worden voor andere uitgaven of voor de buffer. Indien u wilt beschikken over extra geld, dan kunt u dit via de Proteccio-app aanvragen. Wij streven er naar om uw in ieder geval u iets extra's te geven.