Bewindvoering

Schulden bewind
 

Onze doelstelling is; balans tussen inkomsten en uitgaven (herstellen) zodat u uiteindelijk zelf de touwtjes weer in handen heeft. In de periode van onderbewindstelling beheert Proteccio-bewind uw administratie en financiën. Dit gebeurt d.m.v. een plan van aanpak en een budgetplan. 
Het budgetplan word zoveel mogelijk samen met u (cliënt) vastgesteld. Proteccio-bewind bied u ondersteuning om uit te komen met uw inkomen en helpt u met een oplossing voor uw schulden. 
 
Indien er sprake is van problematische schulden kijken we samen met de client naar de beste oplossing hiervoor. Problematische schulden zijn: Meerdere betalingsachterstanden, die u niet meer zelfstandig kunt voldoen. 
 

  • Proteccio-bewind beheert uw administratie en financiën
  • Proteccio-bewind bied u ondersteuning om uit te komen met uw inkomen
  • Proteccio-bewind helpt u met een oplossing voor uw schulden
  • Proteccio-bewind kan u ondersteuning bieden om uw situatie te stabiliseren. 

U moet hierbij rekenen op een totale tijdsduur van ongeveer 5 jaar.  We rekenen hier vanaf uw aanmelding tot afronding en eventuele nazorg van het traject. 


Standaard bewindvoering
 

Onze doelstelling is; een goed beheer van uw financiën en u beschermen tegen financiele misstappen middels een unieke formule. Bij een standaard bewind kan Proteccio-bewind u ondersteunen d.m.v. het beheren van uw administratie en financiën met aandacht voor de cliënt.

Dit doen we aan de hand van een plan van aanpak en een budgetplan. Dit budgetplan proberen we zoveel mogelijk samen met u (cliënt) vast te stellen. Standaard bewind is op basis van geestelijk en/of lichamelijke toestand, daarom wordt er 1 maal per kwartaal door een zorgprofessional telefonisch contact met u (client) opgenomen, om te informeren hoe het gaat. De bewindvoerder van Proteccio-bewind richt zich op uw financiele zaken. Zo denken wij een wezenlijk verschil te zijn en een kwalitatief goed standaard bewind aan te bieden.
 
Om onder bewind gesteld te worden dient u zich bij de contactpersoon (mw. Assen) van Proteccio-bewind aan te melden. Bel ons op telefoonnummer: 085.40.14.162 voor een vrijblijvend gesprek, of vul ons formulier in. Dit formulier vind u hier op onze website. Indien gewenst sturen wij u dit formulier per mail of per post.